23-02-2021 | 16:28

Hans Weijs Motorsport ook actief op circuit

Vorig jaar kende de BMW Racing Cup een fantastische start met 2 races en zo’n 20 deelnemers. En voor komend seizoen zijn de voortekenen ongekend positief: inmiddels zijn er 50 auto’s verkocht en mede-initiatiefnemer Hans Weijs verwacht de komende maanden nog meer auto’s te kunnen uitleveren. Coureurs van heel verschillende pluimage zien de unieke cup met gelijkwaardige auto’s als een fantastische mogelijkheid om laagdrempelig op hoog niveau autosport te kunnen bedrijven. Het ‘arrive & drive’ concept met de 410 pk sterke BMW M240i staat daar garant voor.

 

De spectaculaire BMW Racing Cup is opgezet door Davy Lemmens en de auto’s worden geprepareerd en gerund door 3 gerenommeerde Nederlandse autosportteams, te weten DayVtec Engineering in Valkenburg (ZH), Hans Weijs Motorsport in Nijmegen en MDM Motorsport in Badhoevedorp. Er is in Nederland een grote groep coureurs die met snelle auto’s op track days rijdt, maar daar ontbreekt het aan echte competitie en daar speelt de BMW Racing Cup op in.

 

De races worden onder de vlag van DNRT verreden en kennen een bijzondere timing en vinden plaats op een doordeweekse avond; de training begint eind van de middag; daarna volgen er twee races van elk 50 minuten, met een verplichte pitstop. “Dit concept is ideaal voor drukke ondernemers, die wel graag racen, maar niet de tijd hebben om daar een paar dagen mee bezig te zijn,” aldus Hans Weijs, die na successen in de rallysport nu dus ook op het circuit te vinden zal zijn. Tijdens een MasterClass half februari op het TT Circuit van Assen viel het grote aantal rallyrijders op dat met de BMW M240i deelnam. De redactie van Rally-Results zag bijvoorbeeld Michiel Beckx, Erik Wevers, Mark van Eldik, Jan-Jur Monshouwer, Tim Rietveld, Henk-Peter Meilink en Dakar-rijder Vick Versteijnen. Of zij allen ook dit seizoen aan de wedstrijden deelnemen is nog niet zeker.

 

Uniek aan de BMW Racing Cup is het ‘Arrive & Drive’ concept: alle deelnemende auto’s worden door een van de 3 partner teams gerund om gelijkwaardigheid te garanderen. De coureur komt met helm & overall naar het circuit en daar staat de cup-auto klaar om in te stappen en te gaan racen. Dat maakt het voor veel coureurs interessant, want die kunnen zich concentreren op het racen, terwijl alle logistieke en technische zorgen uit handen worden genomen.

 

De BMW’s M240i voor deelname aan de BMW Racing Cup worden geleverd door Dusseldorp Den Haag, onderdeel van de Dusseldorp Automotive Groep met 8 vestigingen in Nederland. Dusseldorp is als BMW dealer al actief sinds 1959. Commercieel directeur Arie Ruitenbeek, Nederlands toerwagenkampioen met BMW in 1986, is enthousiast over de BMW Racing Cup: “Dit is een prachtig concept om laagdrempelig op een hoog niveau autosport te kunnen beoefenen. Daar dragen wij als gerenommeerde BMW dealer graag ons steentje aan bij.”

 

De competitiebanden van Michelin staan wereldwijd hoog aangeschreven. De BMW M240i in de BMW Racing Cup is vanaf dit seizoen uitgerust met de Michelin Pilot Sport banden en er is keuze tussen de alom geprezen slick versie en de regenband. Alexis Letellier, Michelin Motorsport Manager Benelux, is ook enthousiast over de samenwerking met de BMW Racing Cup: “Wij zijn blij om partner te zijn van deze veelbelovende cup. Het is een slimme opzet met mooie, snelle auto’s tegen aantrekkelijke kosten.”

 

Een impressie van de BMW Racing Cup is te zien op www.youtube.com/watch?v=6y99n2mANtc.

Voor meer informatie over de cup kunnen potentiële deelnemers terecht op www.bmwracingcup.nl


Foto's: Chris Schotanus/Essay Produkties