08-05-2021 | 10:15

GTC Rally presenteert uniek servicepark in Achtmaal

Op zaterdag 10 juli verwelkomt de organisatie van de GTC Rally de deelnemers in een uniek eigen servicepark in Achtmaal. De rally verhuist terug naar Achtmaal, waardoor de bijnaam ‘Nacht van Achtmaal’ weer erg toepasselijk wordt.

Na Zundert, Roosendaal, Etten-Leur en Halderberge zal het servicepark van de GTC Rally verhuizen naar Achtmaal. "We hebben als organisatie besloten te investeren in een permanent terrein dat we specifiek voor de rally inrichten en dat het gehele jaar voor onze organisatie ter beschikking is," vertelt John Elst. "Door dit terrein in eigen beheer te hebben nemen we een groot deel van de tijdsdruk bij onze medewerkers weg. Zij kunnen de inrichting van het serviceterrein zelf plannen en ze zijn niet afhankelijk van eventuele activiteiten van de eigenaar van het terrein. Het terrein wordt ingericht voor zo’n 100 serviceplaatsen. Vol is vol. We raden de deelnemers dan ook aan om niet te lang te wachten om zich in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt en na de lange pauze willen de rallyrijders dolgraag weer een wedstrijd rijden."

Zoals eerder aangekondigd zal de eerste wedstrijd van het Nederlands Rallykampioenschap 2021 op zaterdag 10 juli vanaf 16:30 uur verreden worden over 12 klassementsproeven, verdeeld in drie lussen van 4 proeven: Rijsbergen, Klein-Zundert, De Hel en Ostaaijen. De verkenningen zullen zaterdagochtend beginnen, zodat de teams zaterdag pas hoeven te arriveren. De winnaar zal rond middernacht bekend zijn.

Naast de service zal ook het start- en finishpodium op het terrein worden opgesteld, net als een indrukwekkende VIP-tent met twee verdiepingen. "Natuurlijk zijn we afhankelijk van de coronamaatregelen, maar het is de bedoeling dat we een grote VIP-tent gebruiken, met beneden een gedeelte dat toegankelijk is voor alle fans, terwijl boven de VIP's in de watten gelegd worden. Iedereen op het serviceterrein en in de VIP-tent zal kunnen genieten van het spektakel, want klassementsproef De Hel passeert naast het terrein. Sfeer verzekerd, zoals iedereen het verwacht in de Nacht van Achtmaal,” besluit Marc de Groot, voorzitter van de Stichting Autosport Zuid-West Brabant.

Meer info op www.gtcrally.eu