05-05-2022 | 07:17

ACtronics gaat internationale rally-partnerships aan

Met trots meldt ACtronics dat het bedrijf in auto-elektronica vanaf dit jaar naamgever wordt van de Italiaanse Rally della Marca en de Spaanse Rallye Tierra de Madrid. Hiermee breidt ACtronics de samenwerkingen op rallygebied verder uit richting Zuid-Europa, nadat eerder al partnerships met de Achterhoek Rally en de Duitse Rallye Sulingen werden aangegaan.

Niek Bragt, commercieel manager bij ACtronics, is erg content met de nieuwe samenwerkingen. “ACtronics is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dat heeft vooral te maken met onze verdere expansie in Europa, waarbij Zuid-Europa als groeimarkt erg belangrijk voor ons is.  Onze naam verbinden aan de rallysport past in onze strategie voor verdere uitbouw van onze activiteiten en naamsbekendheid in Spanje en Italië. Het oog voor detail, de toepassing van hoogwaardige technologie en de drive om iedere verbetering te laten tellen is waar het bij ACTRONICS om draait en dat zien we ook terug in de rallysport.”

ACtronics Rally della Marca - Italië
De eerste rally die op de kalender staat is de Rally della Marca, de rally die vanaf nu door het leven gaat als de ACtronics Rally della Marca. De rally wordt dit jaar voor de 38e keer verreden en heeft een vaste waarde in het Italiaanse asfalt kampioenschap (de CIRA). En dat is ook niet zo gek. De omgeving waarin de rally verreden wordt, zorgt voor iconische klassementsproeven en prachtige plaatjes. Het rallycentrum bevindt zich namelijk in de prosecco hoofdstad Conegliano, waarbij de proeven in de aangrenzende Venetiaanse Pre-Alpen verreden worden. Eén van de hoofdgerechten is de proef naar de top van de 1.500 meter hoge Monte Cesen. De rally wordt op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni verreden.

ACtronics Rallye Tierra de Madrid - Spanje
De tweede rally waar ACtronics de nieuwe naamgever van is, is de Rallye Tierra de Madrid. De rally is nog relatief nieuw en zal dit jaar voor de derde keer verreden worden. In tegenstelling tot de Italiaanse rally, wordt deze volledig op onverharde wegen verreden en is direct opgenomen in de Spaanse Gravel Rally Cup (de CERT). Hiermee heeft de jonge en enthousiaste organisatie een prestatie van formaat neergezet. De ligging van de rally (direct naast het vliegveld van Madrid nabij Paracuellos de Jarama) is centraal en biedt hierdoor de mogelijkheid om direct dicht bij onze doelgroep en klanten te zijn. Zowel bij regenachtig als zonnig weer zullen de spectaculaire proeven het uiterste van mens en machine vergen. De rally zal dit najaar op 7 en 8 oktober verreden worden.

Kalender ACtronics’ partnerrally’s 2022
6-7 mei: ADAC ACtronics Rallye Sulingen (DE)
17-18 juni: ACtronics Rally della Marca (IT)
7-8 oktober: ACtronics Rallye Tierra de Madrid (ES)
10 december: ACtronics Achterhoek Rally (NL)

Over ACtronics
Met zo’n 200 medewerkers is ACtronics toonaangevend op gebied van revisie van auto-elektronica. Iedere dag verwerkt ACtronics honderden elektronische auto-onderdelen die dankzij de high-tech revisie-oplossingen weer in nieuwstaat worden gebracht. Dit is niet alleen een heel stuk goedkoper dan nieuw, maar bespaart ook nog eens een groot deel van de grondstoffen. Hiermee biedt ACtronics een oplossing aan die zowel beter voor de portemonnee als voor het milieu is.