14-09-2018 | 11:04

HART onderweg naar kampioenschap

Rick Lubberding en Mark Kuipers gaan met de Opel Adam van het HAN Automotive Rally Team zaterdag 15 september als leiders van het algemene Short Rally Kampioenschap van start in de Eurol Hellendoorn Short Rally met startnummer 203. Dit is alweer de 7e Short Rally van het jaar. Tijdens de Jumbo Short Rally half Juli rondom Etten-Leur nam de equipe de leiding over in het algemene Short Rally Kampioenschap. Ook werd coureur Rick Lubberding hier al voortijdig de nieuwe Junior Short Rally Kampioen. Als de equipe het kampioenschap weet binnen te halen is het de eerste keer in het ruim 25 jarig bestaan van het HART dat het team de algemene kampioen wordt.

Tijdens de zomerstop is de Opel Adam weer compleet uit elkaar gehaald om alles te controleren. Vorige week donderdag was er nog een testdag om de Opel Adam te checken en een optimaal ritme te krijgen. Tijdens de Hellendoorn Short Rally zullen de proeven Ypelo met mooie onverhard stroken nabij Almelo verreden worden en de industrieproef in Almelo zelf. Deze proeven worden 2 keer verreden met een service tussendoor in Nijverdal. Er wordt gestart rond 15:00 uur en finishpodium is rond 19:00 uur.

Tijdens de Hellendoorn Short Rally zullen Rick Lubberding en Mark Kuipers tactisch moeten rijden om het kampioenschap met de Twente Short Rally binnen te kunnen slepen.