29-08-2022 | 08:43

Erik van Loon wint secondenduel in Kasterlee

Erik van Loon wint Rally Kasterlee en na acht proeven is het verschil tussen Erik van Loon en Bob de Jong slechts 4,5 seconden. Met de Subaru Impreza S14 WRC maken Van Loon en Hein Verschuuren geen fouten en rijden zij de gehele rally op de limiet. Het is de eerste keer dat Erik van Loon de Short Rally Kasterlee wint. Anja van Loon, deze rally genavigeerd door Martine van den Heuvel, rijdt iedere boucle sneller en bouwt de rally goed op.

“Heel erg gaaf om zo te winnen,” zegt Erik van Loon. “Ik ben echt trots op onszelf. We hebben geen foutje gemaakt, maar wel de hele rally onder druk gereden. Vanaf het begin zaten Bob en ik dicht bij elkaar, hij begon wat sneller dan wij. Daardoor moesten Hein en ik komen en drie proeven voor het eind gaan we er voorbij. Echt geweldig! Het teamwork met Hein was super. Het is echt zo jammer dat we met deze fantastische auto niet mogen rijden in Nederland.”

Anja van Loon wilde vooral iedere boucle sneller gaan. “We reden vier keer dezelfde twee proeven. Samen met Martine wilde ik steeds sneller rijden en op die manier de Renault Clio beter leren kennen. Dat hebben we zeker gedaan en ik ben blij met het resultaat.” Erik: “Ik ben echt heel erg trots op Anja en Martine, iedere rally bouwt ze goed op en ze wordt steeds sneller.”

  • Rally Kasterlee; Erik van Loon; Subaru WRC; Anja van Loon;