30-12-2020 | 10:26

Ook rallysport in jaarboek RaceFan F1 ‘Finish’ 2020

In een ongekend bizar jaar op medisch en economisch gebied startte het Formule 1 wereldkampioenschap pas in juli. En ook alle andere autosportdisciplines kenden een moeizaam verloop van het seizoen. In het op 18 december verschenen autosportjaarboek Finish 2020 van Anjès Verhey wordt naast de Formule 1 uitgebreid aandacht besteed aan nationale en internationale autosport.

 

Na intensief puzzelen lukte het de FIA en Liberty Media om 17 Grands Prix’ te realiseren. Uiteraard brengt de nieuwe uitgave van RaceFan F1 ‘Finish’ ze stuk voor stuk in beeld. Met herinneringen aan een ongekend autosportjaar belooft deze ‘Finish’ tot een historische editie uit te groeien. Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix, schreef het voorwoord. Voormalig F1 baas Bernie Ecclestone vierde onlangs zijn 90e verjaardag en beantwoordt in het boek een paar vragen.

 

Daarnaast is er in het boek RaceFan F1 'Finish' zoals gebruikelijk ook aandacht voor andere takken van autosport. Zo komen onder meer Formule E, DTM, Porsche Supercup en Carrera Cup, de 24 Uur van Le Mans, WK Rally en FIA WTCR aan bod, inclusief de verrichtingen van de Nederlandse coureurs als Robin Frijns, Nyck de Vries, Giedo van der Garde, Frits van Eerd, Nick Catsburg, Loek Hartog, Larry ten Voorde, Jeroen Bleekemolen, Max van Splunteren en Tom Coronel. René de Boer, vaste en gewaardeerde mede-auteur van de jaarboeken van Anjès Verhey, verzorgde deze lezenswaardige hoofdstukken, terwijl Vincent van Dantzig een bijdrage leverde op het gebied van de vaderlandse rallysport.

 

De jaarboeken van Anjès Verhey bij het begin en einde van ieder Formule 1-seizoen zijn een goede traditie in de autosport. Al decennialang verzorgt Anjès Verhey deze publicaties. De editie aan het eind van het seizoen is niet alleen bij uitstek geschikt om tijdens de raceloze maanden in de winter nog eens de opmerkelijke momenten van het voorbije seizoen de revue te laten passeren, maar dienen met alle uitslagen ook als uitstekend naslagwerk.

Normaal gesproken is het RaceFan F1 'Finish' voor de prijs van € 9,95 vanaf vrijdag 18 december verkrijgbaar in de betere boek- en tijdschriftenzaken, maar gezien de lock-down is het momenteel lastig om ze daar te kopen. Er is ook een online-bestelmogelijkheid via www.boekenvoordeel.eu. Bij bestellingen vanaf twintig euro (er is bij Boekenvoordeel nog heel veel meer te vinden!) is de verzending gratis en heeft u de bestelde boeken binnen twee dagen in huis!