07-02-2021 | 13:53

Belgian Rally Championship telt 10 rally’s

Zoals de maatschappij in het algemeen, heeft ook de rallywereld behoefte aan perspectief. Daarom presenteren de RACB en de promotor van het Belgisch rallykampioenschap de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021. Het kampioenschap gaat van start met een klassieker, de Rally van Wallonië, verreden van 30 april tot 2 mei. In totaal staan 10 rally's op het programma, waarvan de 6 beste resultaten mee zullen tellen in het kampioenschap.

 

Zoals iedereen ondertussen beseft, zal ook 2021 nog bepaald worden door de gezondheidscrisis. De kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship telt in 2021 uitzonderlijk 10 rally’s, want ook de organisatoren verdienen alle steun in deze moeilijke tijden. "Door 10 wedstrijden op de kalender te handhaven, willen we de organisatoren steunen en anticiperen we ook op een eventuele annulering of uitstel. We willen wel benadrukken dat het budgettair voor de deelnemers geen kostenverhoging betekent, want zij mogen slechts de beste 6 resultaten in rekening brengen voor het kampioenschap. Natuurlijk beseffen we dat de deelnemers bepaalde wedstrijden zullen kiezen, maar dit is een overgangsjaar. Het is de bedoeling om in 2022 opnieuw een normale kalender, gespreid over het volledige jaar, te presenteren," bevestigt promotor Chris Courteyn.

 

Om te vermijden dat vroeg in het jaar enkele manches geannuleerd of uitgesteld moeten worden en om het vaccinatieproces zoveel mogelijk tijd te geven, werd beslist om het kampioenschap later van start te laten gaan. De eerste manche op de kalender is de Rally van Wallonië, verreden van 30 april tot 2 mei. De organisator houdt een alternatieve datum achter de hand mocht de pandemie een normaal verloop niet toelaten. Daarna volgt eind juni de South Belgian Rally, een nieuwe rally die vorig jaar werd gelanceerd om de uitgedunde kalender te redden.

 

De TAC Rally verhuist van april naar zaterdag 24 juli, waarna van 13 tot 15 augustus de BRC deelnemers de strijd aan zullen gaan met de toppers van het FIA World Rally Championship in de Renties Ypres Rally Belgium. In september behouden de ConXioN Omloop van Vlaanderen (3-4/9) en de East Belgian Rally (25/9) hun vertrouwde plaats op de kalender. De Sezoensrally daarentegen, oorspronkelijk gepland in de lente, zal op zaterdag 16 oktober verreden worden. De maaskiezel zal in oktober een andere uitdaging vormen voor de deelnemers. De Condroz Rally zal op 6 en 7 november het seizoen nog niet afsluiten, maar spektakel en ambiance zullen zeker van de partij zijn in Hoei. De Rally van Haspengouw belooft op zaterdag 27 november ook een gladde uitdaging te worden, waarna de Spa Rally op 4 en 5 december het compacte en unieke seizoen van het Belgian Rally Championship 2021 zal afsluiten.

 

Een seizoen dat ongetwijfeld erg spannend, intens en spectaculair zal zijn. Elke rallyfan en ongetwijfeld ook elke rallypiloot kijkt al reikhalzend uit naar de start van het seizoen... op 30 april 2021.

 

Kalender Belgian Rally Championship 2021 (onder voorbehoud)

30 april - 2 mei Rally van Wallonië

26 juni                South Belgian Rally

24 juli                  TAC Rally

13-15 augustus  Renties Ypres Rally Belgium

3-4 september ConXioN Omloop van Vlaanderen

25 september   East Belgian Rally

16 oktober         Sezoensrally

5-7 november   Condroz Rally

27 november    Rally van Haspengouw

4-5 december  Spa Rally