22-03-2021 | 13:07

ELE Rally 2021 in het weekend van 8 & 9 oktober

De afgelopen tijd is reikhalzend uitgekeken naar de data waarop rallyminnend Nederland weer kan genieten van rallysport, en de Stichting ELE Rally is verheugd te kunnen melden dat er na goed overleg met het Bestuur Sektie Rally's (BSR) van de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) en de overige rally-organisatoren voor het weekend van 8 & 9 oktober is gekozen. De komende tijd gaat de ELE organisatie alles op een rijtje zetten of de rally weer over 2 dagen verreden kan worden of dat er wellicht een andere opzet gekozen moet worden.

Met alle ontwikkelingen op Corona-gebied (zoals onder meer vaccinatie) zou de situatie in oktober dusdanig verbeterd moeten zijn dat er weer een volwaardig rally-evenement plaats kan vinden, mét publiek uiteraard. Op de gepubliceerde kalender wordt in Nederland gestart met de GTC Rally op 10 juli aanstaande, en via de Vechtdalrally en Hellendoorn Rally komt men dan bij de ELE Rally uit. Na de ELE komen nog de Twente Rally en Achterhoek Rally en zo is er alsnog een fraaie kalender samengesteld met minimaal 3 weken tussen elk evenement om iedereen de tijd te geven zich gereed te kunnen maken voor het volgende evenement.

De korte termijn moet uitwijzen of er voor alle plannen genoeg draagvlak is, zodat besloten kan worden of het een een- of tweedaags evenement wordt. "Maar dat we voor kwaliteit en iets speciaals gaan staat vast. Laten we hopen dat het ELE-weekend weer een ouderwets prachtig weekend wordt met veel publiek en mooie rallysport, iets wat we allemaal zo lang hebben moeten missen," aldus de organisatie van de Brabantse klassieker.