15-11-2021 | 09:53

JACK's Drenthe Rally naar voorjaar 2022

JACK's International Drenthe Rally, die zaterdag 27 november op en rond het TT Circuit Assen in Drenthe zou worden verreden, wordt vanwege de nieuwe corona-regels verplaatst naar begin volgend jaar. JACK’S Drenthe Rally vindt dan plaats op zaterdag 12 maart 2022 en telt dan weer mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Rally (ONRK).

 

Organisatoren LDP en The Rally Foundation maakten deze keuze in overleg met de KNAF en het TT Circuit Assen naar aanleiding van de afgelopen vrijdag aangekondigde corona-maatregelen. Lee van Dam van LDP International: De komende drie weken is het niet toegestaan om publiek bij sportwedstrijden toe te laten. Voor ons is het geen optie om het evenement achter gesloten deuren te organiseren. Niet alleen vanwege de financiële consequenties, maar ook richting onze deelnemers, fans en sponsors die allemaal reikhalzend uitkijken naar dit voor Assen en Drenthe nieuwe evenement. De organisatie staat, de toegangskaarten blijven geldig en op 12 maart hopen we iedereen te mogen ontvangen op het Circuit van Drenthe tijdens JACK’S Int. Drenthe Rally.”

Dit besluit betekent ook dat de verschillende Nederlandse rallykampioenschappen nu ten einde komen. Het BSR (Bestuur Sektie Rally) van de KNAF buigt zich momenteel over de eindstanden. In het ONRK staat Kevin van Deijne aan de leiding met 159 punten uit 5 wedstrijden en Bob de Jong tweede met 146 punten uit 4 wedstrijden. Normaal gesproken mogen de deelnemers een schrapresultaat toepassen; in dat geval zou Bob de Jong zijn titel (uit 2019) prolongeren. In 2020 was er geen kampioenschap (ook al vanwege COVID 19). Maar of met het inkorten van de kalender het schrapresultaat gehandhaafd blijft is op dit moment nog ongewis. Wordt vervolgd!

  • Drenthe Rally; ONRK; 2022;