18-03-2022 | 06:32

GTC Rally biedt meer sfeer en meer wedstrijdkilometers

Het rallyseizoen 2022 is inmiddels in Assen gestart met de openingswedstrijd van het Nederlands kampioenschap; intussen werkt Stichting Autosport Zuid-West Brabant hard aan de editie 2022 van de GTC Rally, die op zaterdag 9 juli verreden zal worden. 

Het concept van de wedstrijd blijft behouden: een heel compacte wedstrijd die zaterdag 9 juli in de late namiddag van start gaat en die rond middernacht eindigt, na drie lussen van vier klassementsproeven op snelheid, samen goed voor 163 kilometer tegen de klok. "Door een andere indeling van de vier klassementsproeven, komen we aan een totaal van 163 wedstrijdkilometers, tegenover amper 93 kilometer verbinding. Dat zijn unieke cijfers. Het ritme zal heel hoog liggen," vertelt Ralf Hereijgers, de wedstrijdleider van de GTC Rally. "De wedstrijd gaat van start met de proef van Klein-Zundert, die we dit jaar in omgekeerde richting rijden. Daarna keert een klassieker terug, de proef van Rucphen-Klappenberg, gevolgd door de twee proeven in Achtmaal, De Hel en Ostaayen."

Het centrale serviceterrein, vorig jaar aangekocht door de Stichting en alleen gebruikt voor de GTC Rally, werd bijkomend verhard, zodat er plaats is voor een 100-tal teams. De VIP-tent zal opnieuw een tent met twee verdiepingen zijn, zodat alle gasten een schitterend zicht hebben op enerzijds het servicepark en start-finishpodium en anderzijds op de actie op de aangrenzende klassementsproef. "Vorig jaar hebben we het centrale servicepark in Achtmaal voor de eerste keer gebruikt, maar door de gezondheidscrisis mochten we geen toeschouwers ontvangen op het terrein. Deze zomer zullen de fans van harte welkom zijn, wat voor een ongeziene sfeer zal zorgen. We willen die gezelligheid nog extra benadrukken door ook vrijdagavond al een leuke avond te organiseren voor de teams die dan al aanwezig zijn op het terrein in Achtmaal," vervolgt John Elst. 

Sportief blijft de GTC Rally, met zijn finale in het donker, het hoge ritme en de uitdagende landelijke proeven een serieuze beproeving voor de betere rallyrijders. De voltallige Nederlandse rallytop wordt dan ook aan de start verwacht op zaterdag 9 juli. 

Foto: Kees Nouws


  • GTC Rally; ONRK; Achtmaal;