09-05-2022 | 11:07

Klassewinst voor Vrielink in verraderlijke Rally van Sulingen

Onder moeilijke omstandigheden, waarbij het weer een hoofdrol speelde, hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans de 19e plaats in het algemeen klassement behaald in de Duitse Rally van Sulingen. Een resultaat waar de Toyota GR Yaris-coureur Yannick Vrielink zeer tevreden mee is, zeker gezien de moeilijkheid van de rally. Vrielink en Crooijmans leerden wederom veel over de GR Yaris in aanloop naar de eerste officiële challenge-wedstrijd, de ELE Rally op 21 mei rondom Eindhoven.

“De bandenkeuze was een van de moeilijkste aspecten tijdens deze rally,” vertelt Vrielink. “Het was moeilijk om in te schatten of de proef droog of nat ging zijn, dus hier en daar hebben we echt op eieren gereden. Dat kwam ook doordat we de regenbanden niet hadden voorbereid, dus op de natte proeven hebben we met zachte slicks voor en medium slicks op de achterwielen gereden. De rally is verder ook heel erg divers wat het niet gemakkelijker maakt. Maar daar leren we wel heel veel van. Dat was het belangrijkste voorafgaand aan de rally, om zoveel mogelijk te leren. Dat we dan ook de klassewinst pakken is alleen maar mooi. We hebben echt een goede rally gereden.”

Het had niet veel gescheeld of Vrielink had de finish niet gehaald. “Heel veel rallyfans kennen hét jumpje wel van Sulingen. Maar dat jumpje zorgde er bijna voor dat wij de finish niet konden bereiken. Op de jump is de onderste bevestiging mogelijk gebroken/los gekomen. Eind van de proef verloor ik de bevestiging. De proef daarna werd gecanceld omdat de proef geblokkeerd was. Dat was goed voor ons aangezien we daardoor sowieso de service haalden en de auto konden repareren. We hebben heel erg veel geleerd over de auto en de setups, hopelijk hebben we daarmee een voorsprong ten opzichte van de concurrentie tijdens de komende ELE Rally.”

Vrielink genoot ook erg van de support. “Het was erg druk naast de proeven, ondanks de regenbuien, en dat is echt leuk om te zien. Verder wil ik mijn sponsoren en de club van 50 bedanken, want zonder hen is het niet mogelijk om te rijden. En natuurlijk iedereen die ons steunt naast de proeven en met alle appjes.”

De volgende rally op het programma is de ELE Rally op zaterdag 21 mei. De ELE Rally is de oudste rally van Nederland en wordt dit jaar voor de 57e keer gereden. In totaal worden er 11 proeven verreden rondom Veldhoven. Het serviceterrein is op Industrieterrein Habraken in Veldhoven. De start is rond 11 uur en de eerste deelnemer wordt rond 22 uur op het finishpodium verwacht. Voor meer informatie en tickets, kijk op www.elerally.nl


  • Yannick Vrielink; GR Yaris; Sulingen; ELE;