24-05-2022 | 10:32

Sterke tweede plaats voor Kevin van Deijne in thuiswedstrijd

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben de tweede plaats bemachtigd in hun thuisrally, de ELE Rally. Na de eerste wedstrijd te hebben moeten missen trapten ze hiermee hun kampioenschap goed af. De wedstrijd stond tevens in het teken van het Nederlands debuut van hun nieuwe auto, de Hyundai i20 N Rally2.

De ELE Rally was dit jaar wederom een compact evenement. De wedstrijd wordt normaliter over twee dagen verreden, maar werd dit jaar, net als in 2021 op één dag afgewerkt. Het werd een lange zaterdag waarin de deelnemers ruim 123 proefkilometers voor de kiezen kregen, waarvan bijna 18 km over de beruchte onverharde paden van Wintelre en St. Oedenrode.

Ter voorbereiding op de wedstrijd trok het team naar Duitsland en Frankrijk om de nieuwe auto te leren kennen en aan de afstelling te werken. Dat wierp meteen in de eerste boucle van drie proeven zijn vruchten af waar direct de tweede plaats werd ingenomen. Het bevestigde dat het goede gevoel uit de tests zich ook vertaalde naar competitieve tijden ten opzichte van de nationale top.

Na de goede start ziet Van Deijne ook nog ruimte voor verbetering. De auto houdt zich op het onverhard sterk, maar op het verhard kan er nog meer uit gehaald worden. In het verloop van de wedstrijd bouwt hij zijn voorsprong op de nummer drie gestaag uit tot hij op de laatste proeven voldoende marge heeft om het talrijke publiek op het industrieterrein bij Son te vermaken.

“We zijn heel tevreden, maar hadden toch stiekem op meer gehoopt voor ons thuispubliek,” aldus Kevin van Deijne. “De auto was iets te zacht afgesteld, daardoor was hij op het onverhard heel goed maar op het verhard hadden we er meer uit kunnen halen. Met de langere wielbasis is hij op de snelle stukken heel stabiel, maar zijn de haakse bochten weer wat lastiger. Dat was toch even wennen, vol is niet meer wat het was. Doordat hij sneller is op de snelle stukken zijn sommige bochten, op bijvoorbeeld Wintelre, die met de Skoda vol waren nu niet meer vol omdat je veel harder aankomt. We hebben niet echt tot de limiet gepusht maar ook zeker niet achterovergeleund. De auto voelt heel comfortabel, we hebben geen gekke dingen gedaan maar de tijden waren meteen goed. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

De volgende wedstrijd van het team is de Vechtdal Rally, de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap, die op 18 juni wordt verreden in de omgeving van Hardenberg.