13-06-2022 | 13:35

Vol deelnemersveld voor Vechtdal Rally

Zaterdag 18 juni is het weer zover: de 18e editie van de Prima-ACON Vechtdal Rally. De inschrijving zit bomvol. Ruim 70 deelnemers in de rally en 30 in de Historics, dat belooft veel spanning en spektakel. De Vechtdal Rally is de derde rally die mee telt voor het ONRK 2022, dus alle toppers verschijnen aan de start: een schitterend veld met Rally2/R5 bolides van onder andere Jim van den Heuvel, Kevin van Deijne, Hans Weijs, Gert Jan Kobus, Bob de Jong, Nick den Braber, Rik Karsten en Martin van Iersel.

Ook de nieuwe cups, de Motul Clio Rally Trophy en de GR Yaris Challenge, zijn met meerdere auto’s goed vertegenwoordigd. En in de Historics starten traditiegetrouw weer schitterende auto’s uit vervlogen tijden, zoals de Lancia Delta HF Integrale, Audi Ur Quatro, Ford Escort en Mustang en de Opel Ascona 400. De Historics trekken steeds meer publiek door hun spectaculaire manier van rijden. Voor de meeste Historic rijders is de tijd die ze neerzetten ondergeschikt aan de lol die ze het publiek willen geven en dat belooft dus mooie doorkomsten.

Dit jaar bestaat de Prima-ACON Vechtdal Rally uit 5 verschillende proeven die elk 2 keer worden gereden, totaal ruim 125 kilometer op snelheid met flinke stukken onverhard erin. Dit jaar zijn er zelfs 3 nieuwe proeven waarvan 2 in Ommen en één op het industrieterrein Broeklanden in Hardenberg, waar ook de service gevestigd is. Vanaf het serviceterrein is de proef Broeklanden te zien door het publiek wat uniek is in de rallysport. In Hardenberg zijn de proeven Holtheme en Radewijk gesitueerd, waarvan Holtheme alleen al bijna 20 kilometer lang is!

Het serviceterrein is net als voorgaande jaren gelegen aan de Noorwegenweg 6 in Hardenberg op het bedrijfsterrein van Prima Equipment/Van der Spek Vianen BV. De organisatie van de Vechtdal Rally heeft een aantal pijlers die ze belangrijk vindt en één daarvan is dat het evenement gratis toegankelijk moet zijn voor het publiek. Dankzij een groot aantal trouwe sponsors is dat ook dit jaar weer gelukt.

Een andere pijler is de goede doelen die de organisatie steunt; zo steunt de Vechtdal Rally het Ronald McDonald huis in Zwolle, de MS Research Stichting, maar ook een aantal plaatselijke goede doelen waar het voornamelijk kinderen met een beperking betreft. Inwoners van Hardenberg, Ommen en Coevorden kunnen zelf voorstellen voor goede doelen doen. Ze probeert de organisatie iets terug te doen voor de omgeving die de rallykaravaan ieder jaar gastvrij ontvangt.

De eerste Historic-deelnemer start om 12:16 uur en om 13:01 uur start de eerste rally auto. De finish is voorzien vanaf 18:16 uur voor de Historics en vanaf 19:06 uur voor de rally. Het service terrein is vanaf 11:00 uur gratis toegankelijk voor het publiek. Neem voor meer informatie een kijkje op www.vechtdalrally.nl. 

Foto: Tim Grobben

  • Vechtdal Rally; ONRK;