21-06-2022 | 20:34

Waardevolle kilometers voor VDZ Racing

Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing, met Roel van der Zanden en gastnavigator Renaldo Lier, een 22e plaats algemeen en een 4e plaats in de GR Yaris Challenge behaald. Een ontstoken oog bij Roel gooide nog bijna roet in het eten maar tijdens het verkennen op zaterdagochtend vroeg ging het al een stuk beter en tijdens de wedstrijd viel het vervolgens reuze mee. Wederom zijn er zeer waardevolle kilometers gemaakt in de potente Toyota GR Yaris en neemt het team ook de nodige leerpunten mee naar huis.

Meteen tijdens de eerste boucle van 5 klassementsproeven bleek dat het team de overige Yaris-deelnemers al een stuk beter kon volgen als tijdens de ELE Rally. Tel daarbij op de grote concurrentie in de GR Yaris Challenge, die in deze editie van de Vechtdal Rally echt tot een mooi seconden duel tussen met name Yannick Vrielink en Jan Roenhorst wat in het voordeel van eerstgenoemde werd beslist. Uiteindelijk waren er 4 verschillende equipes die een “scratch” in de competitieve klasse scoorden en werd ook de betrouwbaarheid van de Yaris onderstreept door slechts 1 uitvaller in de Challenge.

“Ik ben blij dat we uiteindelijk gewoon deel konden nemen aan de Vechtdal Rally want als ik echt nog last van mijn oog zou hebben zou het niet verantwoord zijn”, zo geeft Roel van der Zanden aan. “Met Renaldo in de hot seat was het opnieuw wel weer even wennen maar we hebben wel de volgende stap kunnen maken met de auto. Als je kijkt naar de tijden die gereden hebben, zitten we er echt al dichter op. Tel daarbij op dat tijdens de tweede boucle we alle tijden van de eerste boucle verbeterd hebben en dat is ook een goed teken. Ik voel me een stuk beter in de Yaris dan tijdens de ELE dus hopelijk kunnen we de stijgende lijn doorzetten. We weten waar we nog flinke winst kunnen behalen dus daar gaan we nu aan werken en dan hopen we tijdens de GTC Rally weer de volgende stap te kunnen zetten.”

Gastnavigator Renaldo Lier heeft een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd: “Ik heb genoten van de Vechtdal Rally en de samenwerking met Roel verliep weer soepel, ondanks dat het 8 jaar geleden is dat we samen een wedstrijd hebben gereden. Ik wil Roel en het team bedanken voor de mooie wedstrijd!”

Overall winnaar van de rally werd Jim van den Heuvel met de VW Polo R5, die Hans Weijs (Ford Fiesta R5 Mk II) 4,9 seconden achter zich liet. De derde plaats was er voor regerend kampioen Bob de Jong met de Hyundai i20 R5.

De volgende rally van VDZ Racing is de GTC Rally in Achtmaal en omgeving op zaterdag 9 juli.

Uitslag GR Yaris Challenge:

1.       Yannick Vrielink – Glenn Crooijmans

2.       Jan Roenhorst – Jorg Hendriksen

3.       Eduard Eertink – Bart van Heun

4.       Roel van der Zanden – Renaldo Lier

Een gefilmde impressie van de Vechtdal Rally, gemaakt door MikeDeHigh.com, is te vinden op https://youtu.be/R1lSxKY4YQs 

Foto: Marije van der Vliet

  • VDZ Racing; Vechtdal Rally; GR Yaris Challenge; Roel van der Zanden;