12-09-2022 | 12:24

Vrielink gaat voor titel in thuisrally

Na drie hele sterke wedstrijden, en overwinningen, in de GR Yaris Challenge maakt Yannick Vrielink zich op voor het kampioenschap tijdens de Eurol Hellendoorn Rally. Met nog 2 rally’s te gaan heeft Vrielink een voorsprong van 35 punten en heeft hij aan 25 punten genoeg om de cup te winnen. Daarnaast kijkt Vrielink naar het nationaal kampioenschap, de NC2-klasse en het NJRK. Samen met navigator Glenn Crooijmans hoopt Vrielink op een feestelijke thuisrally.

“Het begint nu wel spannend te worden,” lacht Vrielink. “Kampioen worden in je thuisrally zou echt geweldig zijn. Na Hellendoorn is er nog een rally te gaan, dus er zijn nog maximaal 60 punten te scoren, Roel van der Zanden staat momenteel 2e met 55 punten en ik heb er 90. Als ik voor hem finish dan winnen we de challenge, anders wordt het een rekensommetje. Daar ben ik verder totaal niet mee bezig, ik wil mijn thuisrally winnen en als ik dan ook kampioen wordt dan is het feest compleet!”

Naast de GR Yaris Challenge kijkt Vrielink ook naar het Nederlands Kampioenschap. “In het nationaal kampioenschap (NRK) staan we momenteel derde met 15 punten achterstand. Dat willen we vasthouden en, misschien, kunnen we zelfs stijgen. In het junior kampioenschap ga ik aan de leiding met 11 punten voorsprong en in de RC/NC2-klasse staan we momenteel 2e. We strijden dus mee om de prijzen in het Nederlands Kampioenschap en daar richten we ons dan ook op. Vorige week hebben we nog getest, dat ging goed en we zijn dus helemaal klaar voor mijn thuiswedstrijd.”

De Eurol Hellendoorn Rally wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 september verreden. De proeven van de Hellendoorn zijn gratis toegankelijk voor publiek, voor toegang tot het serviceterrein bij Avonturenpark Hellendoorn is een toegangsticket van 5 euro nodig. De rally start om 19:00 uur op vrijdag en dan volgen er 6 proeven. Rond 23:15 uur is de eerste dag van de Eurol Hellendoorn Rally voorbij.

Op zaterdag begint de rally met service om 9:20 uur. Daarna worden de laatste 10 proeven verreden en finisht de rally om 21:00 uur. Het start- en finishpodium is te vinden aan de Dorpstraat in Hellendoorn, het serviceterrein is bij Avonturenpark Hellendoorn. Voor meer informatie over de proeven en het kopen van tickets voor het serviceterrein kijk op www.eurolhellendoornrally.com.

  • Yannick Vrielink; GR Yaris Challenge; Eurol Hellendoorn Rally;