13-09-2022 | 09:20

Eurol Hellendoorn Rally volgende uitdaging voor VDZ Racing

Komende vrijdagavond en zaterdag staat de volgende ronde in het Nederlands Rallykampioenschap op het programma, de fameuze Eurol Hellendoorn Rally. Dit jaar is het startveld om van te watertanden, met liefst 15 Rally2/ R5 auto’s op de inschrijflijst. Onder hen enkele opvallende namen: Fransman Stéphane Lefebvre (die samen met navigator Andy Malfoy momenteel furore maakt in het Belgisch Kampioenschap) en Jos Verstappen, die samen met Harm van Koppen hun Nederlands debuut maken in de rallywereld. Beide namen komen met machtige Citroen C3 Rally2 auto’s aan de start. Verderop in het deelnemersveld vinden we de deelnemers aan de GR Yaris Challenge, waaronder uiteraard Roel van der Zanden en Gijs Boom.

De Eurol Hellendoorn Rally is ook de eerste rally dit jaar die over 2 dagen verreden zal worden. Op vrijdagavond staan de klassementsproeven Hallerhoek, Mageleresch en Daarle op het programma die tweemaal verreden worden. Op zaterdag staan er vervolgens nog 10 klassementsproeven op het programma met onder andere de klassiekers Ypelo en Hellendoorn en ’s avonds rond 21.00 zal de winnaar bekend zijn na een strijd van liefst 167,8 kilometer op snelheid. Verder belooft de Historic Rally ook veel goeds met Kevin Abbring die het met een Lancia Delta HF Integrale opneemt tegen veelvuldig oud-winnaar Erwin Doctor met de Ford Escort RS.

In de GR Yaris Challenge zien we 6 auto’s aan de start, met uiteraard Yannick Vrielink als torenhoog favoriet voor de overwinning en wellicht ook al de titel. Dankzij de constante finishes dit jaar zijn Roel en Gijs geklommen in de pikorde en mogen ze nu ook als 3e starten in de Challenge wat resulteert in startnummer 31. Binnen het team wordt gehoopt dat men de stijgende lijn weer door kan zetten nu Gijs ook weer naast Roel zit, die in de GTC Rally liet zien serieuze stappen te hebben gezet met de potente Yaris. Voor de zomerstop werd nog gehoopt met een frisse livery aan de start te verschijnen, echter heeft het team hier niet voldoende tijd voor gehad.

Roel: “Wat ben ik blij dat we weer mogen! En dan ook meteen weer 2 dagen, dat zal wel weer even wennen zijn. Hellendoorn is altijd een prachtig evenement met machtige klassementsproeven. Echter hebben we hier in het verleden natuurlijk ook geleerd hoe fout het kan gaan. Als ik nu naar de weersverwachting kijk kunnen we ook weer regen verwachten op beide dagen, dus we zijn gewaarschuwd. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat het een mooi weekend gaat worden met fantastische rallysport.”

De 40e Eurol Hellendoorn Rally in het kort:

-          Start vrijdagavond: 19:09 (1e auto)

-          Finish vrijdagavond: 23:18

-          Herstart zaterdag: 9:21 (45 minuten service)

-          Finish zaterdagavond: 21:03

-          Serviceterrein: Avonturenpark Hellendoorn, Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn

-          Startnummer VDZ Racing: 31

Foto: Marije van der Vliet

  • VDZ Racing; Roel van der Zanden; Eurol Hellendoorn Rally; GR Yaris Challenge;