14-10-2022 | 09:01

Vrielink richt zich op top tien in Twente

Na het winnen van de GR Yaris Challenge en het Nederlands Junior Rally Kampioenschap tijdens de Eurol Hellendoorn Rally richt Yannick Vrielink zich voor de laatste wedstrijd op twee andere kampioenschappen. Daarin is Vrielink echter afhankelijk van het resultaat van anderen, dus is een positie in de top tien het belangrijkste doel. Samen met Glenn Crooijmans wil Vrielink het Nederlands rallyseizoen goed afsluiten.
 
Naast de titels in de GR Yaris Challenge en het Nederlands Junior Kampioenschap kan Vrielink nog twee andere kampioenschappen winnen: het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) en de RC/NC2-klasse. “Dat wordt erg lastig; in het Nederlands Kampioenschap staan wij derde achter Parren en Ten Vregelaar en in de klasse staan we tweede achter Parren. Het verschil is dusdanig dat ik afhankelijk ben van hun resultaat. Glenn en ik gaan ons dus volledig richten op onze eigen wedstrijd en hebben een mooi doel gesteld: de top tien.”
 
Tijdens de Eurol Hellendoorn Rally werd Vrielink al tiende, de rest van het seizoen stond hij in de top twaalf in Nederland. “We doen het erg goed, zeker op het resultaat in Hellendoorn ben ik heel erg trots. Tijdens de laatste rally van het seizoen willen we graag laten zien wat we kunnen. De eerste dag is volledig in het donker en dat gaat me goed af, maar de proeven in Twente kunnen verraderlijk zijn in de herfst. Wij gaan ervoor!”
 
De Twente Rally start op zaterdag 15 oktober met vier proeven (rondom Zeldam en Bentelo), de eerste proef start om 20:11 uur voor de rallydeelnemers. Op zondag worden er nog 12 proeven verreden (rondom Sint Isidorushoeve, Stepelo Twekkelo en Hengelo). De eerste rallydeelnemer start om 10:50 uur op zondag, de finish is rond 17:30 uur. Het serviceterrein is bij Parkeerplaats Thales aan de Haaksbergerstraat in Hengelo. 

  • Yannick Vrielink; Rocar-Tech Twente Rally; GR Yaris Challenge;