11-09-2023 | 08:31

Henk Vossen met Lieke Bouman naar Hellendoorn

De Limburgse rallycoureur Henk Vossen heeft zich samen met navigatrice Lieke Bouman-Dautzenberg ingeschreven voor de komende Eurol Hellendoorn Rally, die op 15 en 16 september in het Sallandse wordt verreden. De 41editie van Nederlands mooiste rally belooft een mega spektakel te worden, met een groot deelnemersveld.

Liefst 99 rallyequipes komen vrijdagavond vanaf 18.27 uur over het startpodium van de Eurol Hellendoorn Rally op het terrein van uitgaanscentrum Dieka in Markelo. Onder hen de Helichem Skoda Fabia van Henk Vossen en Lieke Bouman-Dautzenberg. Het is voor de 29keer dat Vossen aan deze mooiste rally van ons land deelneemt. Hij heeft er een heel goed track record opgebouwd, met veertien top-10 klasseringen. In 1992 won hij zelfs, samen met Alex Luteijn, de voor het Europees Rallykampioenschap tellende Holland Hellendoorn Rally. “Ik heb de laatste jaren niet zo veel rally’s in eigen land gereden maar gaf de voorkeur aan grote buitenlandse wedstrijden. Behoudens onze thuisrally, de ELE, natuurlijk. Maar door de jaren heen heb ik dus heel wat Hellendoorns gereden. Vanaf de eerste editie in 1984, toen nog de Twaalf Uren van Hellendoorn genaamd. Ik houd van het rallyrijden door het glooiende Overijsselse landschap en de gemoedelijke sfeer die er heerst. Waarbij komt dat de organisatie doorgaans dik in orde is.”


Henk Vossen komt met zijn nieuwe rallyauto, de Skoda Fabia R5 Evo, naar Markelo en kijkt aan tegen een armada van achttien equipes die met R5-bolides in dezelfde RC2-klasse strijden, waaronder Jos Verstappen, de vader van Formule 1 kampioen Max. “En naast Jos zijn er nog een paar absolute toppers die elkaar het vuur na aan de schenen zullen leggen. Die gasten ga ik echt niet bijhouden, maar dat is ook niet de doelstelling. Wij willen gewoon twee dagen onszelf uitdagen op de inspirerende klassementsproeven. En met het Helichem Rallyteam een paar leuke dagen beleven. Dan moet natuurlijk wel de auto tiptop functioneren. Oftewel moeten de schakelproblemen tot het verleden behoren. We gaan nu een wijziging aanbrengen die het euvel moet oplossen. Ik ben heel benieuwd.”


De Eurol Hellendoorn Rally editie 2023 start op vrijdagavond bij Dieke in Markelo waarna een half uur later de eerste klassementsproef Daarle gereden wordt. Vanaf 22.42 uur komen de equipes binnen voor de nachtpauze. Op zaterdag wordt er vanaf 09.16 uur gestart terwijl om 19.09 het finishpodium wordt verwacht. De deelnemers hebben dan 452 km afgelegd, waarvan 153 op snelheid, verdeeld over 16 klassementsproeven.

Foto: Erik van 't Land

  • ONRK; NRK; Eurol Hellendoorn Rally; Henk Vossen;