18-09-2023 | 07:14

Van Deijne zet met podium grote stap richting titel

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren zijn tijdens de Eurol Hellendoorn Rally derde geworden. In het uiterst competitieve startveld, met maar liefst 20 wagens in de topklasse RC2, reed Van Deijne constant top vijf tijden. In de slotfase van de wedstrijd wist hij nog een alles of niets aanval van een ontketende Jos Verstappen te pareren om zo de welverdiende podiumplaats veilig te stellen.

Van Deijne verschijnt niet helemaal fit aan de wedstrijd. Griepklachten gooien roet in het eten maar met het oog op de titel gaat Van Deijne wel van start. In de beginfase merkt hij dat hij ook nog wat ritme mist, de vorige wedstrijd van het kampioenschap, de GTC Rally, stamt alweer uit begin juli. 

Na de zes proeven op vrijdagavond ligt Van Deijne vierde. Hij is niet helemaal tevreden met het tijdverlies maar houdt het hoofd wel koel. Hoewel Van Deijne altijd voor de winst wil gaan, en daar dit jaar al twee keer in slaagde, is het kampioenschap zijn belangrijkste doel. In dat kader is het niet altijd noodzakelijk om alle risico’s te nemen in de jacht op de eerste plaats maar soms juist beter om veilig de punten binnen te halen. Van Deijne heeft in het kampioenschap een ruime voorsprong en moet die vooral consolideren.

Op zaterdag gaat Van Deijne van start met het oog op het podium, een doel dat hij halverwege de dag bereikt. Realistisch gezien is er niet veel kans om nog verder te stijgen en wanneer de versnellingsbak op begint te spelen is het duidelijk voor Van Deijne dat de derde plaats het maximale resultaat is in deze wedstrijd. Richting het eind van de wedstrijd ziet Van Deijne Jos Verstappen nog snel dichterbij komen. Hij gaat er nog eens goed voor zitten, slaat de aanval van de vader Max af en haalt de derde plaats binnen.

Met de derde plaats doet Van Deijne goede zaken voor het kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te gaan verdedigt hij een ruime voorsprong op de Duitser Satorius en kan hij de titel al in de volgende wedstrijd veiligstellen.

“Op vrijdag hebben we iets te veel laten liggen om nog voor de eerste plaats te kunnen gaan. Maar voor ons is het kampioenschap het belangrijkst dus daar hebben ons op gefocust. We hadden een klein probleempje met de versnellingsbak die als hij koud was niet goed schakelde. Anders hadden we misschien nog wat verder kunnen stijgen. Maar voor het kampioenschap is dit gewoon een prima resultaat dus we gaan tevreden weer naar huis,” aldus Kevin van Deijne.

De volgende, zesde, ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap is de Rocar-Tech Twente Rally die op 21 en 22 oktober wordt verreden in de omgeving van Hengelo.  

Bekijk hier het videoverslag van de Hellendoorn Rally: https://youtu.be/Kt_gAYRVgpQ 

  • ONRK; Eurol Hellendoorn Rally; Kevin van Deijne;