17-10-2023 | 14:43

Solliq Groep nieuwe sponsor voor VDZ Racing

Komende zaterdag 21 en zondag 22 oktober vindt de volgende rally plaats, traditiegetrouw de Rocar-Tech Twente Rally in Hengelo en omgeving. Met ingang van deze rally kan VDZ Racing een nieuwe sponsor verwelkomen: Solliq Groep zal vanaf komend weekend prominent op de potente Toyota Yaris GR te zien zijn waarmee Roel van der Zanden en Gijs Boom een mooi resultaat willen gaan neerzetten.

In de Twente Rally staat rallyminnend Nederland weer een mooi en divers startveld te wachten met een kleine 140 deelnemers, verdeeld over de reguliere rally en de Wim Luijbregts Historic Rally. Afgelopen week werd bekend dat de voormalig Nederlands Kampioen van 1982 nog maar kort te leven heeft en daarvoor heeft de organisatie de Historic Rally vernoemd naar deze legende uit de Nederlandse rallywereld.

Op zaterdagavond staan er twee klassementsproeven op het programma die ieder twee maal verreden worden (Zeldam en Bentelo). Er vindt geen service plaats, alleen een regroup, dus de deelnemers zullen op hun hoede moeten zijn om niet meteen in de problemen te komen op de eerste klassementsproeven. Rond 19.50 zal de eerste auto vertrekken vanaf de service en even na de klok van 22.30 de auto in Parc Fermé zetten. Zondagochtend is het dan tijd voor 45 minuten service voordat de wedstrijd verder gaat met vier klassementsproeven (Hoeve, Stepelo, Twekkelo en de publieksproef op de Arena in Hengelo) die elk drie maal verreden zullen worden. Rond 17:30 zal de winnaar gehuldigd worden op het serviceterrein, gelegen aan de Parkeerplaats Thales, Haaksbergerstraat, Hengelo.

Na de Eurol Hellendoorn Rally is de VDZ-Yaris weer helemaal nagelopen door het serviceteam en Roel van der Zanden staat dan ook weer vol vertrouwen aan de start: “Allereerst wil ik Solliq Groep van harte welkom heten als onze nieuwe sponsor. Het is altijd goed om bedrijven uit het zakelijke traject aan je te kunnen binden voor je rallyteam. Laten we er een mooie samenwerking van maken! Verder hebben we erg veel zin in de Twente Rally. Ook daar is er altijd veel publiek, met name op de Arena-proef staat het altijd rijen dik. We zullen zaterdagavond op onze hoede moeten zijn met geen service. We gaan onze uiterste best doen om een mooi resultaat neer te zetten en er een mooi weekend van te maken.”

“Nu we weer redelijk in het ritme zitten na een mooie ‘Hellendoorn’, hopen we hier de volgende stap te kunnen zetten”, zo geeft navigator Gijs Boom aan. “Het zou mooi zijn als we hier weer verder gaan waar we in Hellendoorn gebleven waren. Met zo’n flink deelnemersveld zullen we in ieder geval aardig tegenstand hebben.”