18-10-2023 | 10:34

JACK'S Drenthe Rally geannuleerd

JACK’S Drenthe Rally, die als laatste wedstrijd in het Nederlands kampioenschap op 18 en 19 november verreden zou worden in Drenthe, wordt verplaatst naar volgend jaar. Tijdens JACK’S Int. Drenthe Rally zouden de rallycoureurs meerdere proeven op het TT Circuit Assen en op wegen in het buitengebied voorgeschoteld krijgen. Voor de klassementsproeven buiten het circuit zijn gemeentelijke vergunningen nodig die nog niet verleend zijn.

 

De organisatie verklaart bij monde van voorzitter Henk-Peter Meilink: “In het vroege voorjaar van 2023 zijn wij begonnen met de voorgesprekken met Gemeente Aa en Hunze, Gemeente Tynaarlo en Gemeente Assen. De vergunningsaanvragen zijn tijdig ingediend conform de wensen van de verschillende gemeenten. Onze organisatie heeft kosten noch moeite gespaard om door gerenommeerde partijen ‘QuickScans’ en stikstofberekeningen uit te laten voeren en veiligheids- en zorgplannen te laten opstellen om aan alle vergunningseisen te voldoen. Tevens zijn wij financiële verplichtingen aangegaan. Naar aanleiding van inhoudelijke vragen zijn aan zowel de Gemeente Aa en Hunze, Gemeente Assen en de Gemeente Tynaarlo aanvullende stukken aangeleverd binnen de besproken deadlines. Daarnaast is er regelmatig zowel formeel als informeel overleg geweest. Steeds hebben wij aangegeven dat de vergunningverlening uiterlijk zes weken voor aanvang van het evenement, wat tevens een vereiste van de KNAF is, voor ons van uiterst belang is.”

Met uiteindelijk nog vijf weken te gaan heeft de Gemeente Aa en Hunze, ondanks eerdere toezeggingen, te kennen gegeven geen vergunning te verlenen. En nu, met nog vier weken te gaan, hebben de Gemeentes Tynaarlo en Assen helaas nog geen uitsluitsel gegeven of er een vergunning verleend gaat worden voor het verrijden van de buitenproeven van de JACK’S Int. Drenthe Rally op 18 en 19 november aanstaande. “Door het uitblijven van een duidelijke beslissing zien wij geen kans om de rally op deze korte termijn nog op een verantwoorde manier te organiseren en te communiceren. Wij zijn hierdoor gedwongen het evenement voor de geplande datum te annuleren en te bekijken of het alsnog doorgang zou kunnen vinden in het voorjaar van 2024.”

JACK’S Int. Drenthe Rally zou de finale zijn in de verschillende kampioenschappen van de KNAC Nationale Autosport Federatie; komend weekend wordt de nu laatste wedstrijd verreden in Hengelo. Sommige titels zijn daarmee al voor de Twente Rally beklonken.

  • ONRK; NRK; Drenthe Rally;