25-10-2023 | 13:06

Vrielink viert NKR-titel met sterke rally in Twente

Een paar dagen voor de Rocar-Tech Twente Rally werd duidelijk dat Yannick Vrielink Nederlands Kampioen is doordat JACK’s int. Drenthe Rally werd geannuleerd. Voor Vrielink was dat echter geen reden om minder gas te geven. De KNAF Academy rijder bekroont zijn seizoen door het Nederlands kampioenschap, de Junior Cup, de NC/RC2-klasse en de GR Yaris Challenge te winnen. Een zeer succesvol seizoen voor Vrielink in de Toyota GR Yaris.

“Het was een bijzondere week voor de rally,” vertelt Vrielink. “Op woensdag kwam naar buiten dat de laatste rally van het seizoen was geannuleerd, wat heel erg jammer is. Vooral ook voor iedereen die daar zo hard aan heeft gewerkt. Daardoor was ik plots Nederlands kampioen en prolongeerde ik mijn titel in de GR Yaris Challenge, maar het liefste doe je dat tijdens de rally. Daarom hebben we de aandacht ook niet laten verslappen en zijn we er gewoon vol voor gegaan. Je zit natuurlijk wel wat relaxter in de auto, want je weet dat het kampioenschap binnen is.”

Vrielink liet tijdens de Twente Rally zien waarom hij het kampioenschap waardig is. “We reden een aantal keer top-vijf tijden met de Yaris. Daar ben ik heel erg blij mee. Verder hebben we geen risico’s genomen, want er gebeurde zoveel. In het algemeen klassement finishen we als negende, een prima resultaat. We winnen ook alles waar we kans op maakten, dus ik ben heel erg tevreden! Met navigator Sander van Barschot ging het ook goed in de auto en het team van monteurs zorgde iedere boucle weer voor een perfecte auto.”

“Ik wil heel graag al mijn sponsoren bedanken voor hun steun dit jaar, zonder hen is rally rijden niet mogelijk. Annemieke, Harm en Sander bedankt voor jullie navigatieskills, ik heb van jullie veel geleerd en dit kampioenschap is zeker te danken aan jullie. Natuurlijk ook de monteurs, het team van Hans Weijs Motorsport en iedereen die betrokken is bij het Vrielink Dakwerk Motorsport team. Daarnaast alle fans en supporters, zij zijn er iedere rally bij, heel erg leuk om te zien. Natuurlijk ook alle media, fotografen en videomakers, voor alle beelden tijdens de rally’s. Als laatste wil ik heel graag de KNAF bedanken voor alles wat ik in de KNAF Academy heb geleerd dit jaar, die kennis is zo belangrijk en waardevol geweest. We gaan ons nu eerst even genieten van dit kampioenschap en daarna kijken naar volgend seizoen, maar zonder al deze steun is dit niet mogelijk.”

Foto: Erik van ‘t Land / RallyPicture

  • NRK; GR Yaris Challenge; Twente Rally; Yannick Vrielink;