15-11-2023 | 19:15

Eurol Hellendoorn Rally staat voor 42e editie


Eerder deze week maakte het Bestuur Sectie Rally (BSR) van de KNAF de 2024-kalender voor de Nederlandse Rally Kampioenschappen bekend. Na de prachtige editie van de Eurol Hellendoorn Rally 2023 maakt de organisatie van misschien wel Nederlands’ mooiste rally zich op voor de 42e editie in 2024. De Eurol Hellendoorn Rally telt ook komend seizoen weer voor diverse kampioenschappen mee en zal plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

Direct na de succesvolle – door Bernhard ten Brinke gewonnen – 2023-editie is de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally begonnen met de voorbereidingen voor komend jaar, maar niet nadat er uitgebreid is geëvalueerd met alle belanghebbenden. Inmiddels wordt er al druk ‘getekend’ aan vernieuwingen van enkele klassementsproeven om de wedstrijd nog competitiever te maken.

De KNAF bevestigde onlangs dat de rally in 2024 kan plaats vinden op de gewenste datum, het traditionele derde weekeinde van september (vrijdag 20 en zaterdag 21 september) en dat ‘Hellendoorn’ zal meetellen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) en het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK). De Eurol Hellendoorn Rally zal de vijfde rally op de kalender in Nederland zijn voor de deelnemers aan het ONRK, die pas begin mei hun seizoen aftrappen af in Sulingen (Duitsland). Voor het NRK staan er twee nieuwe rally’s op de kalender, Zuiderzee (maart) en Visual Art (april).   

De volledige kalender voor komend seizoen luidt als volgt:

23 maart                     Zuiderzeerally                                   NRK, NHRK

13 april                       Visual Art Rally                                NRK, NHRK

2-4 mei                       ACTronics Rally Sulingen                ONRK

24-25 mei                   ELE Rally                                          ONRK, NRK, NHRK

21-22 juni                   ACON-Van der Spek Vechtdal Rally ONRK, NRK, NHRK

12-13 juli                    NED GTC Rally                                ONRK, NRK, NHRK

20-21 september       Eurol Hellendoorn Rally                 ONRK, NRK, NHRK

26-27 oktober             Rocar-Tech Twente Rally                 ONRK, NRK, NHRK

November                  JACK’s Int. Drenthe Rally                ONRK, NRK, NHRK

De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally wenst alle rallyfans alvast een spannend en mooi seizoen toe en verwelkomt hen graag in Hellendoorn op 20/21 september 2024.

Uiteraard is het laatste nieuws over de Eurol Hellendoorn Rally te vinden op de website: www.eurolhellendoornrally.com.    • ONRK; NRK; NHRK; Eurol Hellendoorn Rally;