19-03-2024 | 09:13

VDZ Racing start seizoen ambitieus in Zuiderzeerally

Komende zaterdag, 23 maart, zullen Roel van der Zanden en Gijs Boom met de potente VDZ Racing GR Yaris, wederom van start gaan in de GR Yaris Challenge. Deze wordt afgetrapt met de teruggekeerde Zuiderzeerally in Kampen en omgeving, een altijd listige rally en een goede wake-up call voor degenen die nog niet uit hun winterslaap ontwaakt zijn. Met de pace die Roel en Gijs speciaal aan het einde van vorig seizoen hebben laten zien, zijn de ambities voor dit jaar dan ook niet minder dan de titel in de GR Yaris Challenge!

Afgelopen winter is de Yaris helemaal nagelopen en tot in de puntjes verzorgd zodat er weer mooie resultaten mee behaald kunnen worden. Het serviceteam heeft zoals altijd haar beste beentje voorgezet om de flitsende verschijning weer wedstrijdklaar te krijgen. Voor dit seizoen zijn er de nodige wijzigingen qua bezettingen in de GR Yaris Challenge. De kampioen van de afgelopen 2 jaren, Yannick Vrielink, heeft zijn Yaris verkocht en zal de Nederlandse wedstrijden in een Ford Fiesta R5 gaan rijden. De tegenstanders van afgelopen jaar hebben zich niet ingeschreven voor de Zuiderzeerally. Derhalve zal de concurrentie bestaan uit de equipes Gerard Tijink – Chris Aaltink en Jasper Versteijnen – Luc van Puijenbroek. In het verleden zijn er natuurlijk al mooie gevechten geweest tussen VDZ Racing en Tijink in zowel de Nissan 350Z Challenge en later in de Mitsubishi Evo X. Ondanks dat de twee andere equipes met een Pro-versie van de Yaris uitkomen en VDZ Racing nog altijd een standaardversie heeft, is met name Roel erop gebrand om aan het einde van het seizoen met de titel aan de haal te gaan.

“Eindelijk is het weer rally-tijd! Het hele team heeft er enorm veel zin in en ik kan niet wachten om flink gas te geven op die mooie klassementsproeven. We moeten wel echt opletten, het is niet zomaar een rally om het seizoen rustig op te starten. Listige proeven, en ook al lijkt het nu wel half lente, dat is komend weekend maar afwachten! We gaan sowieso voor de finish en ik als ik kijk naar de resultaten van de afgelopen 2 jaar (2 maal 2e plaats in de algemene GR Yaris Challenge) moeten we nu in staat zijn om dat extra stapje te zetten. Bring it!” Navigator Gijs Boom voegt daar aan toe: “De winterstop heeft lang genoeg geduurd. Super dat we weer onze hobby mogen uitoefenen! Hulde aan de organisatie om weer een Zuiderzeerally te organiseren en uiteraard aan de marshalls. Het is wel even geleden dat ik hier aan de start heb gestaan, maar de prachtige dijkproeven blijf je uiteraard herinneren. Alsmede die jump op het industrieterrein! We gaan er een mooi weekend van maken en hopelijk ons seizoen een kick-start geven!”

De Zuiderzeerally werd voor het laatst verreden in 2019. Na Corona werd er een samenwerking opgezet met Jack’s International Drenthe Rally voor een tweedaags evenement in 2022. Nadat er een nieuw organisatiecomité was opgezet was de tijd rijp voor de terugkeer in 2024. Op het programma staan 3 klassementsproeven die elk 3 keer verreden worden, goed voor 81 kilometer op snelheid. Het serviceterrein is gelegen aan de Loswal in Kampen, waar om 12:00 de eerste auto zal vertrekken naar de start in het centrum van Kampen. Na elke 3 KP’s staat er 30 minuten service gepland, waarna de finish gepland staat voor 19:23 uur. VDZ Racing heeft het startnummer 28 toebedeeld gekregen.

Foto: Marije van der Vliet / MikeDeHigh.com  

  • ONRK; NRK; GR Yaris Challenge; Zuiderzeerally; VDZ Racing;