18-06-2024 | 14:34

VDZ Racing met 3 auto’s in Vechtdal Rally

Komende zaterdag vindt als vanouds weer de ACON-Van der Spek Vechtdal Rally plaats in Hardenberg en omgeving. Uiteraard staan Roel van der Zanden en Gijs Boom met de Toyota GR Yaris aan de start, maar ook de Peugeot 206 uit de werkplaats zal weer aan de start staan, in de handen van Jef van Hooft en Paul Palthe. Die laatste, ook onderdeel van de ELE Rally organisatie, heeft zijn navigatie-licentie gehaald en zal zijn debuut op de rallypaden maken. Omdat dat niet meteen mag in de Delta Integrale waar Jef normaal mee uitkomt, is gekozen voor de Peugeot 206 uit de stal van VDZ Racing. Tel daarbij op de BMW 130i van Jörgen Sprong, die sinds dit jaar ook onderhouden wordt in de werkplaats van VDZ Racing, en het totaal van VDZ Racing voor de Vechtdal Rally staat op liefst drie auto’s!

Na de ELE Rally was het dan ook spitsuur in de werkplaats van VDZ Racing. De GR Yaris had wat extra aandacht nodig na alle avonturen in de thuisrally. Verder is het serviceteam dus ook zoet met de BMW 130i van Jörgen, die al heeft laten weten zeer tevreden te zijn met de samenwerking met het team. Toen kwam dus ook nog het verzoek van Jef en Paul, of de 206 beschikbaar is voor 2 rally’s. Na dat eenmalige avontuur, niet geheel toevallig ook in de Vechtdal Rally (2021), wat helaas in de sloot eindigde, is de gifgroene Peugeot weer onderhanden genomen waardoor er nu ook weer ruimte is om wedstrijden mee te rijden. En zo is het rijtje compleet. Een aantal keer eerder stond VDZ Racing met twee auto’s aan de start, maar drie is een voorlopig nieuw hoogtepunt. Voor de geïnteresseerden, er staat ook nog een gifgroene Peugeot 205 in de werkplaats.

De ACON-Van der Spek Vechtdal Rally wordt verreden over 10 klassementsproeven (twee die tweemaal worden verreden, twee die driemaal worden verreden) en is een mooi compact evenement in een mooie omgeving. Totaal worden er bijna 128 kilometers op snelheid verreden. Naast de rally wordt er ook weer een historics rally georganiseerd. Het totaal aantal deelnemers ligt op 105. Zaterdag 22 juni wordt er even na 11:00 uur vanaf het serviceterrein gestart, waarna de eerste vier klassementsproeven verreden worden. Na service staan dezelfde proeven weer op het programma waarna de teams weer terugkeren naar hun teams om de auto’s weer in topconditie te krijgen voor de laatste twee klassementsproeven. De finish staat gepland om 18:48 uur.

Roel van der Zanden kijkt uit naar de Vechtdal Rally: “Komend weekend zullen we dus extra zichtbaar zijn op de service met een extra grote stand! Het is toch wel gaaf hoor om er met drie auto’s te staan. Hopelijk komt het allemaal goed en bezorgen we de jongens niet te veel werk zodat we met een goed gevoel weer naar huis kunnen keren! De Vechtdal Rally heeft ons toch al een aantal keer verrast. De laatste keer uiteraard op het onverhard met de 206… Dus we moeten gewoon goed bij de les blijven en ons koppie erbij houden, dan weet ik zeker dat we een mooi resultaat neer kunnen zetten hier. Je merkt hier ook altijd dat rally enorm leeft hier in de streek met al die enthousiaste liefhebbers, dat maakt het extra mooi.”

Navigator Gijs Boom voegt daar aan toe: “De Vechtdal Rally is ondertussen bekend terrein voor ons, maar wat Roel zegt, we moeten wel op onze hoede blijven. Een metertje te laat remmen is hier snel gebeurt en kan verstrekkende gevolgen hebben. En de listige passages op onverhard zijn ook beroemd hier. We gaan er met een extra grote crew een mooi weekend van maken voordat we de zomerstop ingaan.”

Roel en Gijs zullen starten met nummer 20 op de GR Yaris, nummer 32 is gereserveerd voor de BMW 130i van Jörgen, die genavigeerd wordt door Aaldert Aaltink en Jef en Paul zullen #64 op de Peugeot 206 hebben.  


Foto's: Joris van Esch en Marije van der Vliet

  • ONRK; NRK; NHRK; Vechtdal Rally; VDZ Racing;