05-09-2024 | 15:40

Is driemaal scheepsrecht voor Jos Verstappen in Hellendoorn?

De strijd om de eindoverwinning in de Eurol Hellendoorn Rally belooft ongemeen spannend te worden. Een herhaling van het gevecht op de eerste avond in 2023 lijkt zich te openbaren. Want nadat eerder Bernhard ten Brinke (links op de foto), de winnaar van vorig jaar, zijn komst al bevestigde, schreef ook Jos Verstappen (rechts op de foto) zich inmiddels in. Beiden besturen een Skoda Fabia RS Rally2 uit de stallen van Wevers Sport uit Markelo.

Voor Bernhard ten Brinke is het zijn eerste rally dit seizoen, terwijl Jos Verstappen in de ‘flow’ zit met 10 deelnames en drie overwinningen (Hannut, Ardennes en Wervik) en dan rijdt ‘Jos the Boss’ aanstaand weekend ook nog eens de Omloop van Vlaanderen! Zij moeten echter ook rekening houden met een vijftiental andere toppers in Rally2 auto’s; in totaal telt de voorlopige inschrijflijst in de snelle ‘koningsklasse’ 9 equipes met een Skoda Fabia, 5 met  Hyundai i20, 3 met Ford Fiesta en 1 met VW Polo. Jos Verstappen zal bij zijn derde optreden in Hellendoorn gebrand zijn op de overwinning, die hem vorig jaar door een uitstapje op de eerste avond ontglipte. Meer namen zullen binnenkort bekend gemaakt worden tijdens de presentatie van de rally, door Tom Coronel op donderdag 12 september om 20:00 uur, welke live te volgen is op hoimedia.com of via de social media kanalen.

De populariteit van de Eurol Hellendoorn Rally kent echter ook zijn keerzijde. Nog nooit bereikten de organisatie zo veel inschrijvingen voor zowel de rally als de historische rally. Dat betekent ook dat het bestuur van de Stichting Hellendoorn Rally genoodzaakt is om equipes op een reservelijst te plaatsen. Voorzitter Erik Wevers: “Enerzijds zijn we natuurlijk blij met de enorme belangstelling van teams en rijders, want uiteindelijk organiseren wij dit evenement voor hen. Maar we hebben een maximum van 95 equipes voor de Eurol Hellendoorn Rally en van 35 voor de Eurol Hellendoorn Historic Rally powered by Vredestein. Dat heeft te maken met veel factoren, waaronder de vergunningen, de veiligheid, de overlast voor aanwonenden en de beschikbaarheid van officials. Met meer equipes duurt de rally langer en dat is binnen deze kaders niet haalbaar, hoe spijtig en pijnlijk het ook is dat we inschrijvingen mogelijk niet kunnen accepteren.” Met een record aantal van meer dan 30 equipes met auto’s uit de officiële FIA-klasses Rally2, Rally3, Rally4 en Rally5 wordt de groeiende belangstelling voor de rallysport in ons land nog maar eens aangetoond.

In totaal telt het evenement 16 klassementsproeven, zes op vrijdagavond en tien op zaterdag; de totale lengte bedraagt 585 km, waarvan 160 km op snelheid. Op de website van de rally en  op social media is alle informatie over het tijdschema en alle klassementsproeven te vinden.

Toegang tot alle klassementsproeven is gratis; om het Rallycentrum Dieka te bezoeken en een kijkje te nemen in het Service Park is een toegangsticket nodig. Deze zijn online te bestellen op de website (€ 10 voor een dag of € 17,50 voor beide dagen).

Voor het laatste nieuws over de rally kijk op www.eurolhellendoornrally.com.

 

  • ONRK; NRK; NHRK; Eurol Hellendoorn Rally;