18-09-2024 | 16:49

Anja van Loon heeft zin in Hellendoorn

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september vindt de Eurol Hellendoorn Rally plaats; Anja van Loon gaat daarin van start in de Renault Clio Rally3. Anja zal worden genavigeerd door Martine van den Heuvel en wil graag de lijn van de ELE Rally doortrekken, waar ze de snelste Clio Rally3 was.

“Ik heb er heel erg veel zin in,” vertelt Anja. “Hellendoorn is altijd uitdagend, ik heb hem in 2022 gereden met de Clio Rally5, dus de snelheid zal nu een stuk hoger liggen. We gaan vooral genieten, kijken waar we staan en proberen om geen fouten te maken en constant te rijden. De rally heeft aardig wat onverhard en daar heb ik met deze Clio nog bijna niet op gereden. Dus ook dat wordt een leuke uitdaging voor Martine en mij.”

De Hellendoorn Rally begint op vrijdagochtend met een shakedown. “In de Cross Country is dat heel normaal, je kunt dan nog even voelen of de auto goed is en de afstelling past. Dat is dus altijd wel fijn en je bent vast opgewarmd voor de echte proeven die later gepland staan.”

Op vrijdagavond worden 6 proeven verreden, de start is om 18:23 uur in het centrum van Nijverdal. De eerste dag finisht rond middernacht. Op zaterdag gaat de rally verder vanaf 08:30 uur, dan worden er nog 10 proeven verreden. Rond 19:30 is de finish op het serviceterrein bij Dieka in Markelo. Kijk voor meer informatie op www.eurolhellendoornrally.com.

  • ONRK; NRK; Anja van Loon;