23-09-2019 | 09:10

Henk Vossen blijft in de race om het Nationaal Rally Kampioenschap

Met een negende plaats in de 38e Eurol Hellendoorn Rally heeft Henk Vossen zijn titelaspiraties in leven weten te houden. Een moeizame start op de eerste dag leverde een aanzienlijke achterstand op zijn naaste concurrent op maar op de tweede dag wist de Limburgse routinier zich sterk te revancheren. Desondanks moest hij toezien hoe Lambert Parren hem in het klassement wist te passeren.


Henk Vossen wond er geen doekjes om. De door hem opgestelde pace-notes bleken te optimistisch en hadden zijn weerslag op het resultaat, zo legde hij uit: “De opzet was dat we meteen ten aanval zouden trekken. Daarom had ik de pace-notes (de aanwijzingen die de navigator aan de rijder doorspeelt zodat die weet wat hem verderop te wachten staat) erg scherp opgezet. Lieke heeft de notes keurig voorgelezen, daar lag het niet aan. Ze waren te optimistisch, zo bleek al snel. Op de eerste klassementsproef miste ik al een afslag waardoor we achteruit moesten steken en daarmee kostbare seconden verloren. En verderop bleek het ook niet allemaal te kloppen zodat ik een paar keer bijna van de weg schoof. Dat knaagt aan je vertrouwen waardoor je onzeker gaat rijden en daarmee nog meer tijd gaat verliezen. Daar kwam nog eens bij dat we tegen een laag staande zon in moesten rijden waardoor ik het sowieso al niet zo goed kon zien.” Vossens grote concurrent Lambert Parren deed het in die fase een stuk beter zodat die de eerste etappe afsloot met een haast onoverkomelijke 1 minuut 25 voorsprong op de Tegelse rallyrijder.


De tweede dag werd onder fraaie omstandigheden gereden en al snel zat Henk Vossen in zijn gebruikelijke ritme met een stuk snellere tijden als resultaat. Nu kon hij Parren wel weerstand bieden, waarbij het duo afwisselend de snellere tijd op de klokken wist te zetten. De opgelopen schade van de eerste dag wist Vossen echter niet goed te maken, ondanks een sterke eindsprint. “De laatste paar proeven waren een genot om te rijden. Heel uitdagend en ook snel. Bovendien waren de kanten her en der uitgereden waarbij modder en zand op het asfalt terecht waren gekomen. Best tricky maar ook heel bevredigend als je dan goede tijden weet te rijden. Bovendien was de laatste KP een zogenaamde power-stage waarop ik de snelste tijd neerzette, wat een extra punt opleverde. Op naar de beslissende ronde, zou ik zeggen.” Het Nationaal Rallykampioenschap wordt op 19 en 20 oktober beslist met de Conrad Twente Rally rond Hengelo.