09-02-2020 | 11:01

GTC Rally biedt uitdagend programma

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli is de Nederlandse rallytop weer te gast in Brabant voor de GTC Rally, al jaren een van de populairste rally's van Nederland. Ook dit jaar presenteert Stichting Autosport Zuid-West Brabant, in samenwerking met Breda International Airport en 402 Automotive, een uitdagend programma voor deelnemers aan de verschillende Nederlandse Rallykampioenschappen en Cups.

 

De rallyfans zullen weer een flinke portie spektakel aangeboden krijgen tijdens de befaamde Nacht van Achtmaal en op zaterdag op Breda International Airport.

 

Breda International Airport

Voor het derde jaar op rij is de GTC Rally te gast op Breda International Airport. Deze locatie biedt enorme mogelijkheden voor de organisatie, zeker dit jaar dankzij een gloednieuwe taxibaan. Hierdoor zal het servicepark van de GTC Rally opgesteld worden op de centrale landingsbaan, terwijl de dragstrip van het GTC Festival volledig gescheiden wordt van de superspecial die vlakbij het start- en finishpodium wordt opgesteld.

 

De ‘Nacht’ op vrijdag

Met 175 kilometer op snelheid, presenteert de GTC Rally een uitdagend parcours, gespreid over vrijdag 10 en zaterdag 11 juli. De organisatie heeft opnieuw goed geluisterd naar de wensen van de rijders, om hen zoveel mogelijk puur rijplezier en hun team en fans een unieke rallybeleving te bieden. Op vrijdag wordt de lange klassementsproef in Achtmaal verdeeld in twee afzonderlijke klassementsproeven, wat de organisatie meer flexibiliteit zal geven. Vanaf 19:30 uur gaan de wagens van start voor twee lussen van 3 klassementsproeven: KP De Hel, KP Ostaaijen en KP Rijsbergen. Om de ‘Nacht’ alle eer aan te doen, worden KP De Hel en KP Ostaaijen een derde keer afgewerkt na middernacht door de deelnemers aan de GTC Rally. De wagens in Historic en de Cross Country houden het bij 6 klassementsproeven vrijdagavond. De eerste wagen van de GTC Rally zal om 01:13 in het Parc Ferme arriveren.

 

Spektakel op Breda Airport

Om deelnemers, officials en fans voldoende rust te bieden, start de tweede etappe wat later, om 11:30 uur, en meteen met een lange service van 45'. De eerste wagen zal om 12:43 uur van start gaan op de KP Wouwse Plantage, gevolgd door KP Rucphen-Klappenberg, KP Klein-Zundert, die in omgekeerde richting wordt verreden, en KP BIA, de showproef op het vliegveld. Na de service, volgt een tweede ronde van 4 proeven, waarna de winnaar van de GTC Rally om 17:21 uur op het finishpodium wordt verwacht. Het programma zal op zaterdag goed gevuld zijn, want naast de Historic en de Cross Country, wordt ook de Jumbo Short Rally verreden over de 8 klassementsproeven van zaterdag.

 

Wie nog niet genoeg heeft van de ronkende en knallende rallywagens, zal op het vliegveld vanaf de vroege ochtend en doorlopend tot 's avonds kunnen genieten van het Autospektakel van het GTC Festival, met getunede straatlegale bolides, dragraces, een showpaddock en allerlei spectaculaire demo's.

 

De GTC Rally 2020 telt mee voor het Open Nederlands Rallykampioenschap, het Nationaal Nederlands Rallykampioenschap, het Nederlands Short Rally Kampioenschap, het Nederlands Historic Kampioenschap, de Peugeot 206 Cup, de BMW 130i Challenge, de Mercedes 230 SLK Rally Cup (in de short rally) en het NK Cross Country (4x4).

 

Meer info is te vinden op www.gtcrally.eu 


Foto: Bob de Jong en Bjorn Degandt wonnen  in 2019 de GTC Rally en zijn ook dit jaar weer van de partij met hun Hyundai i20 R5 (foto Erik van 't Land / RallyPicture)