27-05-2020 | 06:46

Virtuele Nacht van Achtmaal met Kevin Abbring

Op zaterdagavond 11 juli zal de Nacht van Achtmaal verreden worden door de beste rallyrijders van Nederland. Door de corona-crisis kan de befaamde klassementsproef "De Hel" niet echt gereden worden, maar dankzij Motorsport in Motion, het bedrijf van Kevin Abbring, zullen de deelnemers een levensechte ervaring krijgen van het rijden op snelheid op de smalle baantjes van het pikdonkere Achtmaal. 

De Virtuele Nacht van Achtmaal vindt op zaterdagavond 11 juli plaats in Café Den Thuur in Achtmaal en de wedstrijd zal live uitgezonden worden op de sociale mediakanalen van de GTC Rally, met live commentaar en interviews met de rijders. Die zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn, want ze krijgen de kans om te rijden op de professionele simulatoren van Motorsport in Motion, het bedrijf van Kevin Abbring. Deze simulatoren worden normaal gebruikt voor trainingen van getalenteerde rally- en racecoureurs die door Kevin Abbring worden gecoacht in Valkenswaard. 

"Ik ben al meer dan 7 jaar bezig met de ontwikkeling van deze simulatoren," vertelt Kevin Abbring. "Ik heb me vooral verdiept in het verfijnen van de software om het gevoel van de simulator levensecht te maken. We gebruiken dan ook echte onderdelen. De onderdelen in de cockpit, zoals de pedal box, de hydraulische handrem, de sequentiële bak, de remverdeler, het koppelingspedaal… zijn echt. Het voelt identiek aan zoals in de echte Porsche, R2, R5 of WRC. Ik ben een perfectionist. De weerstand van het rempedaal moet identiek zijn als in de echte racewagen."

Ook de klassementsproeven van de Nacht van Achtmaal worden levensecht ontwikkeld door Motorsport in Motion.

"We kunnen elk stukje weg digitaal tekenen in onze simulator. We hebben ooit een proef van de rally van Corsica getekend, op basis van de GPS-gegevens en de data van een testsessie. Heel realistisch. Een rallyproef laten tekenen is natuurlijk een stuk arbeidsintensiever dan een racecircuit programmeren. We zullen de deelnemers verrassen met een heel mooi stukje Achtmaal!," belooft Kevin. 

"Heel wat rijders uit binnen- en buitenland, waaronder Max van Splunteren, de kampioen in de Porsche Cup, komen regelmatig trainen bij Motorsport in Motion. Als rijder kan je trainen tot 90% van de realiteit. Het enige wat je normaal mist op een simulator is de wedstrijdstress, maar die zal er op 11 juli wel zijn tijdens de eerste virtuele Nacht van Achtmaal."