13-08-2020 | 17:01

Eerste Peugeot 208 Rally4 bij DG Sport Compétition

Als importeur in de Benelux voor alle producten van PSA Motorsport – of het nu om het merk Peugeot, Citroën dan wel Opel gaat – kan DG Sport Compétition er prat op gaan enkele dagen geleden de eerste van 20 Peugeot 208 Rally4 van de laatste generatie te hebben ontvangen. “Zoals eerder aangekondigd kregen de wagens die bestemd waren voor de Franse en Spaanse Cup 208 voorrang, wat betekent dat de andere wagens nu worden geleverd,” aldus Alain Georges, verantwoordelijke bij DG Sport Compétition.

Het exemplaar dat nu al in de werkplaats in Theux staat, zal worden ingezet door Tom Rensonnet en Renaud Herman, in de kleuren van het RACB National Team. De wagen zal debuteren bij de hervatting van de Belgische rally’s, in principe dus tijdens de Rallysprint Monteberg eind augustus en de Omloop van Vlaanderen begin september. “Er bestaat heel wat interesse voor deze Peugeot 208 Rally4. Het is een hypermoderne rally-bolide, perfect voor jonge rijders die zich in de kijker willen rijden”, vervolgt Alain Georges. “Bij een kleine testrit hier in de buurt hebben we al kunnen vaststellen dat het om een echte wedstrijdauto gaat, en de evolutie in vergelijking met de atmosferische versie is indrukwekkend.”

De jongste telg van PSA Motorsport wordt aangedreven door een driecilinder 1,2 liter turbomotor met PureTech technologie. Zo beschikt het bommetje over 208 pk. De wagen is verder uitgerust met een vijfbak van SADEV, McPherson ophanging en Öhlins schokdempers. Het geheel wordt in België aangeboden voor 66.000 euro (exclusief BTW).

“We hebben een twintigtal exemplaren van deze nieuwe Peugeot besteld en tegen begin oktober zullen al die 208 Rally4 hier zijn geleverd. Het gros van deze wagens werd al gereserveerd en betaald, maar er blijven er nog een paar beschikbaar. Een verwittigd man telt voor twee,” zegt Alain Georges tot besluit.

Iedereen uit België, Nederland of Luxemburg kan uiteraard contact opnemen met DG Sport Compétition, via het emailadres alain.georges@dgsport.eu.