17-10-2023 | 14:38

Vrielink op titeljacht in Hengelo

Met nog twee rally’s te gaan en een riante voorsprong in diverse kampioenschappen ligt Yannick Vrielink op titelkoers. De KNAF Academy rijder maakt kans op het Nederlands Rally Kampioenschap, winst in de GR Yaris Challenge, en de eerste plaats in zowel de NRK Klasse NC2 RC2 als de Junior Cup. In zijn snelle Toyota GR Yaris en met een andere navigator, Sander van Barschot, gaat Vrielink er alles aan doen om tijdens de Rocar-Tech Twente Rally deze titels binnen te slepen.

“Het ziet er heel erg goed uit,” vertelt Yannick Vrielink. “We hebben nu 39 punten voorsprong in het NRK, dat is het belangrijkste doel in Twente. We moeten met 26 punten voorsprong eindigen om zeker te zijn van het kampioenschap, maar we gaan wel voor de winst! In de GR Yaris Challenge staan we 43 punten voor, daar moeten we finishen om de titel te prolongeren. In de klasse en de junior cup zitten de punten wat dichter op elkaar, maar ook daar gaan we proberen de winst te behalen.”

Tijdens de Rocar-Tech Twente Rally wordt Vrielink genavigeerd door Sander van Barschot. “Sander heeft ook enorm veel ervaring. Ik ben dan ook heel benieuwd naar zijn kennis en hoe we ervoor zorgen dat we weer progressie boeken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen samen. We moeten ons daarentegen niet gek maken over het kampioenschap, finishen is het allerbelangrijkste.”

De Twente Rally vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Op zaterdagavond start de rally rond 20:00 uur en worden er 4 proeven verreden rondom Delden. Zondagochtend om 10:30 gaat de rally verder met de proeven rondom Hengelo. Rond 17:30 uur is de finish van de rally, kijk voor meer informatie op www.twenterally.nl

  • NRK; Twente Rally; Yannick Vrielink; GR Yaris Challenge;